Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Handbaldames verrassen Noorwegen en zijn groepswinnaar

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 6 december 2019 14:54

Foto: Rinka Duijndam 1


De Nederlandse handbaldames hebben op het WK in Japan voor een verrassing gezorgd door een van de grote favorieten te verslaan. In de laatste wedstrijd van de groepsfase werd Noorwegen met 30-28 opzij gezet. Daarmee is Oranje groepswinnaar.

Voor tweede doelvrouw Rinka Duijndam uit Wateringen was de speeltijd opnieuw minimaal. Ze stond vijftien seconden in het veld om een strafworp proberen tegen te houden. Dit lukte echter niet. In de eerste drie wedstrijden mocht ze langere periodes keepen.

Nederland komt nu in de hoofdronde terecht in groep 1, samen met Zuid-Korea, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Servië. Tegen die laatste twee landen hoeft Oranje echter niet nogmaals te spelen. De eerste wedstrijd is komende zondag tegen Duitsland.


Alleen de beste twee landen gaan naar de halve finales.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS