Facebook 1 3 3

Handballers Aalsmeer te sterk voor Quintus

De belangen voor Wematrans/Quintus en Fiqas/Aalsmeer waren verschillend. Quintus wil in vorm komen voor de nacompetitie voor een plaats in de Bene-League voor volgend jaar. Aalsmeer wil zich gaan plaatsen voor de final four en die strijd is ongemeen spannend. In de Eekhouthal in Kwintsheul deelde Aalsmeer de lakens uit en won verdiend met 34-20.

Aalsmeer zette vanaf het eerste moment druk op de tegenstander en speelde met een hoog tempo. Dit tempo kan Quintus niet goed bijbenen en moest toezien dat de bezoekers uit Noord-Holland afstand namen met onder meer vier treffers van Robin Boomhouwer in de openingsfase. Na ruim een kwartier spelen was de stand 8-4 in het voordeel van Aalsmeer. Quintus leed vaak balverlies wat uitmondde in een treffer van Aalsmeer. De ruststand was 18-8 voor Aalsmeer.

Na de doelwisseling kwam Aalsmeer niet meer in de problemen. De Noord-Hollanders lieten zich niet verrassen. De marge bleef gedurende de tweede helft zelfs bijna gelijk. Met nog ruim 13 minuten te spelen leidde Aalsmeer met 26-15. Uiteindelijk behaalde Aalsmeer met de elfde overwinning van het seizoen twee belangrijke punten. Bij Quintus debuteerde Stan Zwinkels.