Handbalsters Quintus verliezen nipt van Handbal Venlo

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie leverde de dames van Virto/Quintus een nederlaag op. In sporthal Craneveld wist Cabooter/Handbal Venlo de twee punten in eigen huis te houden. De Limburgse ploeg won nipt met 27-26, nadat het de eerste helft afsloot met een 14-5 voorsprong.

De Heulse ploeg reisde met het tweede team af naar Venlo om zodoende het eerste team rust te geven in aanloop naar het Europacup duel tegen HC Lokomotiva Zagreb van aanstaande zaterdag.

In de eerste 12 minuten leek het er niet op dat Handbal Venlo een ruime marge kon opbouwen in de eerste 30 minuten. Quintus verdedigde in het eerste kwart goed. Na een 4-4 tussenstand nam de thuisploeg langzaam afstand. Handbal Venlo liep uit naar een 14-5 ruststand en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

Na de pauze kwam Quintus zeer sterk uit de kleedkamer. Binnen no-time was de stand dragelijker geworden: 16-10. De inhaalrace was begonnen. Langzaam kroop Quintus naar de tegenstander toe. Na ruim 50 minuten spelen was de marge nog maar drie doelpunten (23-20). Quintus kwam nog tot op één treffer (26-25), maar helaas zat in de laatste twee minuten de gelijkmaker er niet in. Handbal Venlo kroop door het oog van de naald en won met 27-26.

Quintus is nu als nummer drie geëindigd in de reguliere competitie en speelt in de kwartfinale om het Nederlands kampioenschap tegen de nummer zes van de ranglijst. Dit kan Borhave of Handbal Venlo worden. Vlug en Lenig kan aanstaande zondag in de wedstrijd tegen Borhave de tegenstander "kiezen". Mocht Vlug en Lenig winnen of gelijkspelen dan speelt het in de kwartfinale tegen Handbal Venlo en speelt Quintus tegen Borhave. Mocht Borhave met drie doelpunten verschil winnen van Vlug en Lenig dan speelt de club in de kwartfinale tegen hetzelfde Vlug en Lenig. Quintus speelt dan tegen Handbal Venlo.