Handbalsters Quintus bereiken finale NK

De dames van Quintus hebben voor de vijfde keer in de historie de eindstrijd behaald om het Nederlands Kampioenschap. In een goed gevulde Eekhouthal won de Heulse ploeg met 27-24 van Morrenhof Jansen/Dalfsen. Na het gelijkspel (22-22) in de eerste wedstrijd was dit voldoende om de eindstrijd te bereiken tegen regerend landskampioen Succes Schoonmaak/VOC.

In de eerste 17 minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. Na 18 minuten spelen kwam Quintus op een 7-6 voorsprong en zette daarna door en liep uit naar een voordelige marge van vier treffers (10-6). In de resterende minuten van de eerste helft wist de Heulse ploeg dit verschil nagenoeg in stand te houden. De thuisploeg ging de rust in met een marge van drie doelpunten (13-10).

Na de verplichte pauze startte Quintus sterk en liep de ploeg, mede door een straffe dekking, in vijf minuten uit naar een 18-12 voorsprong. Het werd na ongeveer 45 minuten toch even spannend toen Quinus bij een 20-16 voorsprong in dubbel ondertal kwam te staan en Dalfsen de 20-17 wist te scoren. Snel daarna profiteerde Quintus van een aantal fouten bij de tegenstander en besliste het de wedstrijd door de marge naar vijf treffers te tillen (22-17). Met nog ruim 10 minuten op de klok stokte de Heulse aanval een aantal minuten. Dalfsen profiteerde en kwam tot op drie treffers (22-19). Precies op de juiste momenten kwam Quintus wel tot score en besliste het met nog vier minuten te spelen de wedstrijd (25-20). In de slotminuten kwam Dalfsen wel dichterbij, maar de buit was binnen voor Quintus. De thuisploeg won met 27-24.

De eerste drie weekenden van mei staan in het teken van the best of three. De eerste wedstrijd in the best of three wordt op zondag 5 mei in Amsterdam gespeeld.

Quintus was in de seizoenen 2005-2006 (SEW) en 2006-2007 (V&L) de sterkste van Nederland. De Noord-Hollandse ploegen SEW (2002-2003)en VOC (2007-2008) waren de sterkste in de andere twee finales.