Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Handbalsters Quintus naar kwartfinale Challenge Cup

Door: Marco Streefland

Gepubliceerd op: zondag 11 februari 2018 17:23

Foto: Sven Dekker WOS Media


Na de ruime overwinning van zaterdag op het Servische ZRK Naisa NIS heeft Virto/Quintus de return in de achtste finales van de Challenge Cup ook in winst omgezet. In een goed bezette Eekhouthal won de Heulse ploeg zondag met 39-31. Quintus kan zich gaan opmaken voor een zware loting voor de kwartfinale met onder meer tegenstanders uit Spanje, Turkije, Zweden en de titelverdediger uit Kroatië HC Lokomotiva Zagreb.

De Heulse ploeg opende matig en de Servische ploeg kwam na ruim 10 minuten spelen zelfs op een 7-4 voorsprong. Voor coach René Romeijn reden om zijn ploeg op scherp te zetten en dat nam het team ter harte. Quintus nam de controle over de wedstrijd en nam een voorsprong. Het lukte Quintus niet om ver uit te lopen, want de Servische ploeg wist nu wel de Heulse verdediging te passeren. De ruststand was 18-15 in het voordeel van de op papier uitspelende Heulse ploeg.

Na de pauze was het een kat-en-muisspelletje. Quintus liep uit en ZRK Naisa Nis kwam weer terug tot op een doelpunt. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Quintus wel uit te lopen en een ruime overwinning te boeken. Quintus won met 39-31.

Opvallend was het aantal zeven meters dat het scheidsrechterskoppel Lidacka en Lesiak gaf. De Servische ploeg mocht elf keer vanaf de strafworpstip aanleggen en scoorde negen keer. Quintus kreeg zeven strafworpen en scoorde vijf keer. Gisteren waren er vijf strafworpen te verdelen over beide ploegen.

Doelpuntenmakers Quintus: Lois Strik (9), Daisy Hage (7), Lisanne Zwinkels (7), Amy Oostveen (5), Iva van der Linden (4), Susan de Bakker (2), Iris van Aalst (2), Anouk Zwinkels (2), Lexie Louwerens (1).


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS