Handbalsters Quintus onderuit in en tegen Zagreb

In de eerste wedstrijd in de kwartfinale van Challenge Cup heeft Virto/Quintus een diepe buiging moeten maken tegen HC Lokomotiva Zagreb. De titelverdediger gaf de Heulse ploeg weinig kans om tot een goed resultaat te komen en won de wedstrijd met 26-17.

Het lijkt erop dat de return in de Eekhouthal een formaliteit wordt voor HC Lokomotiva Zagreb. De Kroaten hebben een marge van negen treffers. De wonderen zijn de wereld nog niet uit in sportend Nederland, maar de Heulse formatie zal een antwoord moeten vinden op het offensief verdedigen van de Kroaten en op topscorer Larissa Kalaus (11 treffers). Mede door het offensieve verdedigen kon Quintus niet het geliefde spelletje spelen. In totaal kwamen maar vijf Heulse speelsters tot score, eigenlijk te weinig voor een goed resultaat.

De wedstrijd begon nog hoopgevend voor Quintus. Mede dankzij een aantal reddingen van Esther de Vos kon de Heulse ploeg in het spoor blijven van Zagreb. Na een tussenstand van 4-4 liep de thuisploeg weg en pas bij 10-4 kwam Quintus weer tot score. Na 25 minuten was de stand 12-6 en beide ploegen gingen rusten met een 13-7 voorsprong voor Zagreb.

Na de pauze bleef Quintus wel hard werken en zelfs in dubbel ondertal kwam de ploeg tot score en werd de marge teruggebracht tot vijf treffers (17-12). Lois Strik werd na ruim 40 minuten met haar derde tijdstraf naar de tribune verwezen. Na driekwart wedstrijd was de stand 20-13. In het laatste kwartier wist Zagreb het verschil te vergroten en een goede uitgangspositie te verwerven voor de terugwedstrijd in Kwintsheul.

Bij Quintus maakte Tessa Jansen haar debuut in Europa. De derde goal van Grift betekende haar 75ste Europese goal in 25 wedstrijden. Lois Strik staat nu exact op 30 doelpunten in tien wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (6), Amy Oostveen (4), Cynthia Grift (4), Lois Strik (2), Anouk Zwinkels (1).