Dames Quintus 6

Handbalsters Quintus winnen van Foreholte

De vooruit gespeelde wedstrijd tussen Virto/Quintus en Foreholte leverde een overwinning op voor de Heulse formatie. In de Eekhouthal won de thuisploeg met 35-27 van de promovendus.

De wedstrijd werd twee dagen vervroegd in verband met de Europese wedstrijd van Quintus aanstaande zondag tegen HC Lokomotiva Zagreb. Foreholte kon in de eerste helft nog redelijk in het spoor blijven van de thuisploeg. Het verschil schommelde gedurende de eerste 30 minuten rond de drie / vier treffers. Middels tussenstanden van 4-1, 10-6, 14-12 en 18-14 werd de rust bereikt. Quintus leidde met 18-14.

Na de pauze speelde Quintus beter en wist het de wedstrijd snel in het slot te gooien. Na een 20-16 voorsprong liep Quintus uit naar een marge van acht doelpunten: 27-19. Deze marge bleef nagenoeg de resterende speeltijd in de tweede helft en eindigde de wedstrijd in een 35-27 overwinning voor de thuisploeg. Zodoende behaalde Quintus de zevende thuisoverwinning uit negen beurten.