Archief
WOS

WOS

Handjevol mensen bij boerenprotest Naaldwijk

De aangekondigde protestmars vanaf de Verdilaan in Naaldwijk naar Den Haag kon woensdagochtend vroeg op weinig belangstelling rekenen. Welgeteld een trekker (3 man) en een scooter (2 man) kwamen rond 07.00 uur opdagen. Ook waren er drie omwonenden die de demonstranten steunden.

"Het blijft altijd lastig mensen te mobiliseren", laat organisator André den Harder weten. Hij gaat vandaag op de scooter naar Den Haag om te protesteren. De trekker sluit zich later vanochtend aan bij boeren uit Midden-Delfland, die vanaf de carpoolplaats bij Schipluiden naar de Hofstad vertrekken.

Elders in het land leiden de boerenprotesten tot grote drukte. Om kwart voor acht stond er zo'n 460 kilometer op de wegen. Vooral rond Utrecht is het druk. De ANWB verwacht dat de grootste drukte in de loop van de ochtend richting Den Haag verplaatst.

Barricades

De protestdag begint op een sportpark in de buurt van het RIVM in De Bilt. Daarna vertrekken de trekkers richting Den Haag. Daar zijn al vijftien boeren staande gehouden, omdat zij richting het Binnenhof wilden rijden, maar daar zijn trekkers niet welkom. In de stad zijn door het leger barricades opgeworpen.

De boeren noemen verschillende redenen om te demonstreren. Ze willen niet langer worden weggezet als milieuvervuilers. Verder zouden de aangescherpte stikstofregels het werken onmogelijk maken. Bovendien wordt een statement gemaakt tegen regeringsbeleid in het algemeen. Men heeft genoeg van de verhoogde pensioenleeftijd, de benzineprijzen en afvalstoffenheffing.