Archief

HartslagNu verwelkomt 1.500ste vrijwilliger in Westland

HartslagNu, het Nederlandse reanimatie-oproepsysteem, heeft de 1.500ste vrijwilliger in Westland verwelkomd. Het gaat om de 68-jarige Jacques van Alphen uit 's-Gravenzande. Van Alphen kan vanaf nu worden opgeroepen om hulp te verlenen als iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt.

Tot een paar jaar geleden was hij nog tomatenveredelaar in De Lier, maar nu is hij met pensioen. Zijn buurman had ervoor gezorgd dat er in hun wijk Dijckerwaal een AED werd geplaatst en ging op zoek naar vrijwilligers om deze apparatuur te bedienen, in het geval dat iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Zo kwam hij bij Van Alphen terecht, die met het voorstel akkoord ging. Via HartslagNu heeft Van Alphen een cursus gevolgd, zodat hij de AED kan bedienen.

Van Alphen noemt het 'heel bijzonder' dat hij de 1.500ste vrijwilliger van HartslagNu in Westland is. "Ik ben verbaasd dat er in Westland al zoveel vrijwilligers zijn. Maar volgens mij is dat wel typisch Westlands. Hier zijn de mensen veel meer betrokken met elkaar", aldus de kersverse vrijwilliger.