Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Harvest Road na vier jaar terug: met een zangeres

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 12:17

Foto: Nikki Born is de nieuwe stem van Harvest Road - foto Melissa Scharroo


De Westlandse band Harvest Road komt na bijna vier jaar met een nieuwe 'stem'. De opvolger van zanger Rafael van der Wel is niet een man maar een vrouw: de jonge zangeres Nikki Born uit Hoek van Holland. Harvest Road heeft haar naam donderdagmiddag bekendgemaakt, aan de vooravond van de lancering van het eerste nieuwe nummer: Won't Pretend.

De uit Maasdijk afkomstige groep kent aanvankelijk een razendsnelle ontwikkeling. Harvest Road wordt in 2014 tijdens de finale van de Popprijs Westland uitgeroepen tot 'beste aankomend talent'. Met het eigen nummer Motion en de enigszins als Steve Winwood klinkende stem van Rafael imponeert de band zelfs de makers van het radioprogramma Countdown Café (Veronica). Prompt mag de groep daar een paar nummers komen spelen.

Maar de muzikanten krijgen spanningen met de zanger. Het escaleert dermate, dat er in november 2015 een breuk komt, juist terwijl Harvest Road volop bezig is met een landelijke doorbraak. Gitarist Jeroen Voogt, drummer Jos Zuiderwijk, bassist Robert Verkade en toetsenist/gitarist Niels Molenaar gaan op zoek naar een nieuwe zanger.

Dat blijkt echter een groot probleem. De identiteit van Harvest Road werd immers voor een zeer groot deel bepaald door de stem van Rafael. Het zoeken naar een opvolger duurt daardoor geen maanden, maar meer dan drie lange jaren.

De nu uitverkoren Nikki (bijna 21) heeft al in 2016 haar zangkunsten vertoond tijdens een editie van Dijkrock in Maasdijk. Vervolgens werd zij zangeres bij coverband Frantix in Honselersdijk. Daar stopte zij in het afgelopen voorjaar. Haar overstap naar Harvest Road werd zoveel mogelijk geheim gehouden. Intussen ging zij wel optreden met de feestband The Grand Jukebox Appening

Geplaatst door Frantix op Maandag 9 oktober 2017

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS