Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Haven Maassluis moet gastvrijer worden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 februari 2019 19:56

Foto: Bas Booister


De haven van Maassluis moet haar historische karakter behouden, moet beter verbonden worden met de rest van de binnenstad en moet gastvrijer worden voor de pleziervaart. Dat staat te lezen in de notitie Havenontwikkeling en Havenbeheersverordening 2019 en dat bleek uit de commissievergadering dinsdagavond over die notitie.

Volgens PvdA-steunraadslid Hans de Bruin valt er nog een flinke slag te maken in de gastvrijheid voor de pleziervaart. Boten zouden lang moeten wachten voordat ze onder bruggen door kunnen en gasten worden niet gewezen op faciliteiten in de passantenhaven. Wethouder Gerard van der Wees is het met hem eens en zegt dat daar aan wordt gewerkt.


Rond de passantenhaven wordt er draadloos internet aangebracht. Eerder al werden er sanitaire voorzieningen geplaatst in de naastgelegen Groote Kerk.

In het document stond ook een opvallende regel, namelijk dat schepen niet vanuit de Vlieten via de Monstersche Sluis naar de haven mogen varen. Dit bleek echter een fout te zijn, zo bekende wethouder Van der Wees. Door die fout kon het document dinsdagavond niet worden meegenomen als hamerstuk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS