Archief
Bas Booister

Bas Booister

Haven Maassluis moet gastvrijer worden

De haven van Maassluis moet haar historische karakter behouden, moet beter verbonden worden met de rest van de binnenstad en moet gastvrijer worden voor de pleziervaart. Dat staat te lezen in de notitie Havenontwikkeling en Havenbeheersverordening 2019 en dat bleek uit de commissievergadering dinsdagavond over die notitie.

Volgens PvdA-steunraadslid Hans de Bruin valt er nog een flinke slag te maken in de gastvrijheid voor de pleziervaart. Boten zouden lang moeten wachten voordat ze onder bruggen door kunnen en gasten worden niet gewezen op faciliteiten in de passantenhaven. Wethouder Gerard van der Wees is het met hem eens en zegt dat daar aan wordt gewerkt.

Rond de passantenhaven wordt er draadloos internet aangebracht. Eerder al werden er sanitaire voorzieningen geplaatst in de naastgelegen Groote Kerk.



In het document stond ook een opvallende regel, namelijk dat schepen niet vanuit de Vlieten via de Monstersche Sluis naar de haven mogen varen. Dit bleek echter een fout te zijn, zo bekende wethouder Van der Wees. Door die fout kon het document dinsdagavond niet worden meegenomen als hamerstuk.

Categorieen:
Maassluis Politiek