Archief
Signbiblio

Signbiblio

Hebben clubs in Midden-Delfland vertrouwenspersoon?

Werken ook sportverenigingen in Midden-Delfland met een vertrouwenspersoon? Dat wil de CDA-fractie in de gemeente graag weten, naar aanleiding van het onderzoek van WOS Media naar seksueel grensoverschrijdend gedrag. De christendemocraten hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Uit de enquĂȘte, waarop 36 van de 125 aangeschreven verenigingen uit onze regio reageerden, kwam naar voren dat iets minder dan de helft van de respondenten inmiddels beschikt over een vertrouwenspersoon. Slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag kunnen bij hem of haar terecht om hun verhaal te delen. De sportwethouders van Westland en Maassluis vonden dit aantal te weinig en willen dat meer clubs een vertrouwenspersoon aanstellen.

In Midden-Delfland reageerden slechts 2 van de 22 verenigingen, waardoor onduidelijk is welk beleid clubs in die gemeente erop nahouden. Daarom trekt het CDA nu aan de bel. "Deelt het college de mening van de twee sportwethouders uit Maassluis en Westland dat er meer vertrouwenspersonen bij de sportverenigingen moeten komen?", aldus raadslid Desiree Langeveld. "Zo ja, kan het college aangeven of en hoe zij de sportverenigingen gaan motiveren om dit te doen realiseren?"