Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Herdenking bombardement Maassluis

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: vrijdag 15 maart 2019 12:00

Foto: Zo zagen de verwoestingen eruit foto via HVM


Bij het monument op het Kerkplein voor de Groote Kerk in Maassluis wordt aanstaande maandag de herdenking gehouden van het bombardement op de stad in 1943.

Belangstellenden kunnen zich vanaf 9.45 uur bij het monument verzamelen. De herdenking begint om 10.00 uur. Burgemeester Edo Haan zal daar spreken en leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum en IKC Het Balkon dragen gedichten voor. Het zal vervolgens twee minuten stil zijn. De herdenking eindigt met het leggen van een krans en bloemen.

Maassluis werd op 18 maart 1943 getroffen door een vernietigend bombardement. De geallieerden wilden olieraffinaderij Witol aan de Heldringstraat bombarderen, maar misten het doel. Daardoor kwamen veel bommen terecht op het historische stadscentrum.

Eerder zond de WOS al De Strijd om de Vrijheid, van documentaireserie De Strijd van Maassluis uit, waarin er ook aandacht is voor het bombardement.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS