Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Heren Quintus moeten eerste nederlaag slikken

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 6 oktober 2019 09:31

Foto: Paul Vis


De handbalheren van Quintus hebben zaterdagavond hun eerste nederlaag in de eredivisie geleden. In Volendam ging de uitwedstrijd tegen het opleidingsteam van Kras/Volendam nipt verloren: 33-32.

De Heulenaars knokten zich in de tweede helft terug van een 28-24 achterstand naar 28-28 tien minuten voor tijd. Ook vijf minuten voor tijd stond het nog gelijk: 31-31. Toch trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.

Quintus is als degradant uit de BeNe-League een van de favorieten voor de titel. Volgende week komt koploper E&O naar Kwintsheul

Gelijkspel dames
De dames-eredivisieploeg van Quintus speelde zaterdagavond de topper tegen Venlo. In wat een herhaling was van de bekerfinale van vorig seizoen, waren het de gasten uit Limburg die steeds een voorsprong namen. Quintus ging in de achtervolging en trok de stand keer op keer gelijk. Pas bij 18-17 nam de thuisploeg voor het eerst de leiding.

Zes minuten voor het einde keek de ploeg van trainer René Zwinkels tegen een achterstand van 22-24 aan, maar wist die een ondertal in de laatste twee minuten terug te brengen naar 24-24.

Opnieuw nederlaag Velo
In de eerste divisie bij de dames wacht promovendus Velo nog op het eerste punt. Ook de derby tegen het Haagse Hercules ging zaterdag verloren. De kansen waren er echter wel voor de dames van trainer Alex Curescu. Bij rust stonden de Wateringers nog met 10-13 voor. Twaalf minuten in de tweede helft stond de stand echter gelijk (18-18). De eindstand was echter 26-22.

Alle uitslagen:
Heren
Eredivisie
Kras/Volendam 2 - Wematrans/Quintus 33-32

Eerste divisie
GHV - Wematrans/Quintus 2 32-30
Yourlease/HV Eemland - Dios 32-24

Dames
Eredivisie
HV Quintus - Cabooter Group/HandbaL Venlo 24-24

Eerste divisie
B&B Healthcare/Hercules - Veneco/Velo 26-22

Tweede divisie
Cabooter Group/HandbaL Venlo 2 - WPK/Westlandia 28-21

Hoofdklasse
Internos - WPK/Westlandia 2 21-24
Houten - Verburch 31-32


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS