Heren Quintus verslaan BFC, derde zege Velo

De handbalheren van Wematrans/Quintus blijven meestrijden in de top van de eredivisie. De Heulse ploeg won zaterdagavond met 25-22 van BFC en staan zo nog altijd op de tweede plek.

De mannen van Rob Vis keken in het eerste kwartier (tot 6-7) steeds tegen een nipte achterstand aan, maar bogen dat om tot een 13-8 voorsprong bij rust. Die voorsprong werd in de tweede helft steeds verder uitgebouwd en er leek lange tijd niets aan de hand. Tot tien minuten voor tijd, toen het plots weer gelijk stond (20-20). Dankzij goals van Julius Schlumberger (zijn vijfde), Lex Dofferhoff (tweede) en Ard Vollebregt (vijfde) stond het binnen de kortste keren echter 23-20. Uiteindelijk werd het dus nog 25-22.

Eindelijk weer zege Quintus-dames

De handbalsters van Quintus hebben na één gelijkspel en drie nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen in de eredivisie. De ploeg van trainer René Zwinkels pakte in Twello de volle buit mee tegen hekkensluiter Voorwaarts: 24-27.

Derde overwinning Velo

Ook de dames van Venéco Velo wonnen boekten een zege, de tweede op rij en de derde dit seizoen in de eerste divisie. De dames van trainer Alex Curescu keken aan het begin van de eerste helft tegen ZAP tegen een 6-2 achterstand aan, maar stonden halverwege de wedstrijd toch met 15-13 voor. De partij in Breezand eindigde in 23-31. De Wateringers zijn inmiddels opgeklommen naar de elfde plek.

Wematrans/Quintus - BFC 25-22 (13-8)

DWS - Wematrans/Quintus 2 21-21

WPK/Westlandia - Rapiditas 27-26

Fit & Fun/Voorwaarts - HV Quintus 24-27 (12-10)

Z.A.P. - Veneco/Velo 23-31 (13-15)

WPK/Westlandia - Sima Sport/Ventura 20-17 (12-9)