Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Heren Quintus verslaan Lions, dames Velo spelen zich veilig

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 16 februari 2020 09:15

Foto: Doelman Paul Vis had met zijn reddingen een belangrijka andeel in de overwinning - Foto Paul Vis sr


De handballers van Wematrans/Quintus zijn in de eredivisie weer iets verder weggelopen van de achtervolging. De ploeg van trainer Rob Vis won thuis in Kwintsheul van middenmoter Kembit-Lions (31-21), terwijl nummer 3 BFC nummer 2 Hellas versloeg. Daarmee is de voorsprong op de nieuwe nummer 2 BFC drie punten.

Quintus speelde een sterke wedstrijd en stond van begin af aan op voorsprong. Bij rust was het 13-8. De beslissing viel echter in de tweede helft. De thuisploeg speelde op dat moment in een ondertal. Doelman Paul Vis maakte een belangrijke redding en Bernie Vermeer scoorde vlak daarna. Lex Dofferhoff was met zeven doelpunten en een behoorlijk aantal assists de man van de wedstrijd. Ook doelman Vis was met vele reddingen belangrijk.

Velo speelt zich veilig
De dames van Velo hebben zich zaterdagavond verzekerd van nog een seizoen in de eerste divisie. De Wateringse ploeg won in Eindhoven knap van mede-promovendus PSV, dat op de vierde plek staat: 22-23.

Bij rust stonden de Westlanders nog op een 10-15 voorsprong, in de tweede helft werd het nog spannend. Doelvrouw Iris Nederpelt speelde een belangrijke rol door in de slotseconden een strafworp van PSV te stoppen.

Alle uitslagen:
Heren
Eredivisie
Wematrans/Quintus - Kembit-Lions 2 31-21 (13-8)

Eerste divisie
Wematrans/Quintus 2 - DWS 25-21
Vrone/Berdos - Dios 35-36

Dames
Eredivisie
Borhave - HV Quintus  26-23

Eerste divisie
PSV Handbal - Veneco/Velo 22-23 (10-15)


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS