Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Het komt wel goed met gemeentelijke lening korenmolen

De lening die Stichting 'De 's-Gravenzandse Korenmolen' heeft lopen bij de gemeente Westland zal nagenoeg zeker worden omgezet in een schenking. Het gaat nu nog om een bedrag van ongeveer 75.000 euro. De lening was verstrekt na de wiekenbreuk in de winter van 2014.

Wethouder Marga De Goeij bracht maandagavond in herinnering, dat het op de kop af drie jaar geleden is, dat de wieken van de molen aan de Naaldwijkseweg waren afgebroken. Het was de fractie van GemeenteBelang Westland die kwijtschelding van de lening had geopperd, omdat het molenbestuur slechts een beperkt deel van de schade vergoed heeft gekregen van de verzekering.


De Goeij meldde, dat ook het college van B en W welwillend staat tegenover het verzoek van de stichting om kwijtschelding. "Het zou mij verbazen, als er ook maar één partij zou zeggen: Dat moeten we niet doen", was haar overtuiging. Er was geen enkele fractie in de commissievergadering die hier vervolgens nog een kanttekening bij wilde maken.

Eerder al heeft Fonds Westland laten weten, dat het besloten heeft een lening van 30.000 euro voor 90 procent om te zetten in een donatie.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS