Archief

Heuls vaarfeest door gemeente verboden

Het schuitenfeest 'Opening Heuls vaarseizoen' is door de gemeente Westland tot 'illegaal' bestempeld, omdat er geen vergunning voor is verleend. Wie zaterdag dit verbod overtreedt, kan op ingrijpen van de politie rekenen.

Donderdagavond is bekendgemaakt, dat "de locoburgemeester van de gemeente Westland vandaag heeft besloten het illegale vaarfeest te verbieden. Deze maatregel is noodzakelijk omdat dit evenement de afgelopen jaren ernstige overlast, hinder en schade heeft veroorzaakt", motiveert de gemeente . "De politie treedt handhavend op", zo is aangekondigd.

LPF Westland wil in de raadvergadering op 24 mei van het college weten, waarom een gesprek tussen de gemeente en de organisatie over enkele incidenten vorig jaar blijkbaar niet tot een oplossing heeft geleid. De incidenten leken immers niet veel anders dan bij andere evenementen en kunnen door maatregelen voorkomen worden, aldus de fractie.

Het vaarfeest staat overigens niet op de Westlandse evenementenkalender. Vorig jaar deden zo'n dertig boten mee. De tocht begint bij De Jachthaven aan de Lange Wateringkade.

Categorieen:
Westland Algemeen