Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Historisch Archief zoekt spullen uit de oorlog

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 16 april 2019 17:26

Foto: distributiekaart - Historisch Archief Westland


Brieven, persoonsbewijzen, kranten of receptenboekjes uit de oorlog. Gooi ze niet weg, maar lever ze woensdag in bij het Historisch Archief Westland in Naaldwijk. De medewerkers kunnen oorlogsmateriaal goed gebruiken, nu in de hal van het gemeentehuis een expositie staat over het dagelijks wel en wee van de Westlander in de Tweede Wereldoorlog.

In die tentoonstelling is gebruik gemaakt van officiële bronnen, oude kranten en voorwerpen uit de collectie van het Westlands Museum. Maar ook van documenten afkomstig uit privé-bezit, ooit geschonken aan het archief. 

Het Historisch Archief is razend geïnteresseerd in spullen die uit de oorlog stammen. Wie er nog niet definitief afstand van wil doen, kan materiaal laten inscannen. Mogelijk verschijnt het materiaal volgend jaar in een tentoonstelling, als Nederland 75 bevrijding viert.

Het archief zit er klaar voor op 17 april van 10.00 tot 12.00 uur en op 14 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de leeszaal van het archief in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Bekijk hieronder de reportage die wij eerder maakten over de tentoonstelling:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS