Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Historisch café Poeldijk

donderdag 19 maart 2020
Historisch café Poeldijk

Donderdag 19 maart wordt er voor het eerst in Poeldijk een Historisch Café gehouden door de werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk, waar iedereen van harte welkom is om met elkaar een stukje levensgeschiedenis te delen, kennis en ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen op basis van oude foto’s. Het thema van deze avond zal zijn: Westlandse Bedevaarten.

Aanleiding is het 200-jarig jubileum van ‘de Broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer’ in 2019. Bedevaarten zijn er al vanouds. In de middeleeuwen, zo rond 1200, had het Westland met ‘s-Gravenzande al een bedevaartsplaats. In de vorige eeuw trokken en trekken nu nog vele Westlanders naar bedevaartplaatsen zoals Brielle, Amsterdam, Heiloo, Kevelaer, Beauraing, Banneux, Lourdes, Santiago de Compostella en Rome. Vele foto’s van Westlandse bedevaartgangers zijn ingeleverd voor de tentoonstelling in het Westlands Museum. Niet alles kon daar worden gepresenteerd. Tijdens het Historisch Café zijn een aantal van deze foto’s zien.

Locatie: De Backerhof, Witte Brug 2, Poeldijk
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Toegang gratis


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS