Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Historische reddingboot onderweg naar Ter Heijde

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 27 mei 2019 08:53

Foto: Boudewijn Vermeer


Een bijzondere klus maandagochtend in Hoek van Holland. Reddingboot Prinses Margriet wordt opgetakeld om uiteindelijk in Ter Heijde als blikvanger te fungeren. Daarvoor worden een grote kraan en dieplader ingezet.

De boot stond jarenlang op Redding en Veerdienst museum Jan Lels, maar over maximaal drie jaar sluit het museum de deuren. Nu al wordt de voormalige Heijdse reddingboot Prinses Margriet teruggebracht naar de plaats waar het vaartuig in 1950 haar reddingsacties begon.

De boot heeft tot 1982 dienst gedaan in Ter Heijde en is toen verhuisd naar Huizen, waar zij tot 2001 als pleziervaartuig heeft gevaren. Daarna is de Margriet uit de vaart genomen en kreeg ze een plaatsje op de bunker in Hoek van Holland.

De bedoeling is dat vrijwilligers de boot gaan opknappen. HinT wil de Margriet een plek geven op het grasveldje bij de kanonnen op de hoek van de Strandweg en de Trompstraat. Het wachten is nog wel op de vergunning van de gemeente daarvoor. Voorlopig wordt de Prinses Margriet gestald op het parkeerterrein achter de KNRM. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS