Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Historische scheepswerf geopend in Maassluis

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 16 mei 2019 09:58

Foto: WOS Media


In Maassluis is woensdagmiddag de historische scheepswerf Zorg en Vlijt geopend. De stichting hierachter wil de komende jaren een trekvaartschip gaan bouwen. De mensen die het schip gaan bouwen, doen dat in het kader van een arbeidsintegratietraject. Ook is de werf een werk-leerbedrijf.

Het schip wordt gebouwd in een voormalige autogarage aan het Mackayplein. Mensen die nieuwsgierig zijn kunnen langsgaan om de bouw te volgen. Ook is een informatiepunt geopend waar momenteel een expositie is geopend.

De vaste ligplaats van de eerste replica komt in Maassluis, als alles lukt, in de buurt van de Monstersche Sluis. Vanaf deze ligplaats worden op basis van een dienstregeling vaartochten georganiseerd op de historische trekvaartroute tussen Maassluis en Delft. De komende twee jaar wordt hier gebouwd. Daarna zal het schip naar het water verhuizen om daar afgebouwd te worden en kan de trekvaart gaan beginnen. Het streven is dat de schuit vanaf volgend jaar in de vaart gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS