Archief

Hoek van Holland krijgt er honderden woningen bij

Er gaat in de komende jaren flink gebouwd worden in Hoek van Holland. Diverse woningbouwprojecten staan momenteel in de startblokken. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Zo moet in 2019 worden gebouwd op de locatie Korrelbeton aan de Prins Hendrikstraat. Daar komen zeventig levensloopbestendige appartementen te staan. De woningen komen beschikbaar voor de sociale huur. Iets verderop, aan de Langeweg zijn juist 150 huur- en koopappartementen ingetekend in het duurdere segment. Momenteel wordt daar een ontwikkelaar voor gezocht.

Maar de komende vier jaar wordt nog meer gebouwd. Zo staan er in totaal 27 eengezinswoningen in het dure segment gepland om te bouwen in de wijk L'avenue. Rotterdam verwacht dat de bouw daarvan in 2020 kan starten. Aan de Berghaven Noord wordt volgend jaar begonnen met de bouw van 14 eengezinswoningen in het dure segment.

Ook zijn er nog 10 vrije kavels aan de Stationsweg, naar verwachting worden de komende jaren steeds enkele kavels verkocht. En op de locatie waar voorheen restaurant Unicum zat (niet te verwarren met de vestiging aan de Waterweg) staat ook onder meer woningbouw gepland voor 2021. En op de plek van het Bertus Bliekhuis en de Van Dam-eenheden moet ook een nieuw complex met levensloopbestendige woningen komen.