Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoek van Holland nog niet gekend in vuurwerkplan Aboutaleb

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 4 oktober 2018 15:02


De gebiedscommissie van Hoek van Holland is nog niet op de hoogte gebracht van het nieuwe plan van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb om bij de jaarwisseling van 2019/2020 zones aan te wijzen waar nog wel vuurwerk mag worden afgestoken. Dat blijkt uit navraag van WOS Media bij de voorzitter van de gebiedscommissie, Peter Stok.

Op dit moment geldt er slechts een verbod om te knallen nabij verzorgingstehuizen en daarmee volgt Hoek van Holland de algemene regelgeving van Rotterdam. Maar burgemeester Aboutaleb wil in plaats van vuurwerkvrije zones liever zones aanwijzen waar vuurwerk juist wel mag. Op die manier hoopt hij dat de overlast minder wordt. 

In totaal zou het om 35 plekken verdeeld over de stad gaan. Daarvoor moet de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden aangepast. Het plan is overigens nog niet goedgekeurd door de gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS