Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoek van Holland zit niet vast aan overeenkomst met natuurorganisaties

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018 14:39

Foto: Archieffoto


Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag een motie van VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Rotterdam ondersteund, die duidelijk moet maken dat men nog alle kanten op kan met het duingebied achter de Noorderpier in Hoek van Holland.

Aanleiding voor de motie is onlangs gesloten overeenkomst tussen de gemeente en de stichtingen Duinbehoud en Westlandse Natuur. De deal, die wethouder Langenberg sloot, moet ervoor zorgen dat de stichtingen hun bezwaar tegen de verlenging van de Hoekse Lijn intrekken, in ruil voor meer natuur in de badplaats.

VVD en PvdA waren bang dat de overeenkomst ervoor zou zorgen dat de ondernemers van Hoek van Holland geen kant meer op zouden kunnen, als natuurorganisaties een deel van de duinen in beheer krijgen. Daarnaast wilden de partijen helder krijgen dat de gemeenteraad altijd over bestemmingsplannen gaat.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdag werden er daarom vragen gesteld aan de wethouder. Zo wilde Jan-Willem Verheij van de VVD weten waarom dat besluit nu is genomen, terwijl er nog gesproken moet worden over de toeristische visie voor Hoek van Holland. Leo Bruijn van de PvdA had ook dergelijke vragen en wees net als Jeroen van der Lee van de Partij voor de Dieren op het feit dat er nog genoeg andere stichtingen zijn die ook een bezwaar in kunnen dienen.

Volgens de wethouder is het inderdaad goed mogelijk dat andere stichtingen of belangenverenigingen nog in beroep gaan, maar de stichting Duinbehoud was al zover dat er 1 maart een zitting zou zijn. Langenberg stelt verder dat Verheij te veel waarde hecht aan de overeenkomst, omdat het volgens hem om intenties gaat en niet om vastomlijnde kaders.

Christine Eskes van het CDA wees erop dat het goed is om de motie te steunen, omdat dit een signaal afgeeft naar de inwoners van Hoek van Holland, waaruit blijkt dat de invulling van het duingebied nog geen gelopen race is. De motie werd uiteindelijk met 26 stemmen voor aangenomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS