Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekenezen krijgen gelijk, maar te laat

Een opmerkelijke gerechtelijke uitspraak voor Hoek van Holland: huizen die inmiddels gebouwd en bewoond zijn, hadden anders gebouwd moeten worden. Dat oordeelt de Raad van State in een al jaren slepende zaak. Deze instantie oordeelt dat het wijkje bij de 1e Scheepvaartstraat zo bijzonder is, dat de gemeente Rotterdam daar bij de bouw van nieuwe huizen rekening mee had moeten houden.

De uitspraak van de rechter is mosterd na de maaltijd voor de bewoners, want deze nieuwe huizen zijn inmiddels allemaal bewoond. Bovendien is de buurt ook blij dat de 1e Scheepvaartstraat er nu een stuk beter uitziet dan een paar jaar geleden. 


Cultuurhistorische waarde
Maar toch knaagt het nog bij veel buurtbewoners. Jarenlang actievoeren om nieuwe huizen goed ingepast te krijgen in de wijk lukte steeds niet. "De gemeente Rotterdam had de cultuurhistorische waarde van de wijk mee moeten nemen bij de bouw van die nieuwe huizen", zegt buurtbewoner Ingrid Veltman. "Maar nu staan er toch huizen die hier niet passen. Dus wat nu?"

Erkenning
Veltman wil vooral erkenning van de gemeente Rotterdam dat de bewoners gelijk hadden. "Ze hadden gewoon naar ons moeten luisteren", stelt zij. De gemeente Rotterdam kon woensdag geen reactie geven op de uitspraak van de Raad van State.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS