Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse buurtbus moet vooraf worden geboekt

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 17:27

Foto: Screenshot uit commercial RET - Ter illustratie


De Hoekse Hopper, de nieuwe buurtbus in Hoek van Holland, gaat vanaf maandag 26 augustus op werkdagen tussen 07.00 tot 18.00 uur drie keer per uur rijden. Maar wel alleen als hij minimaal 15 minuten van tevoren telefonisch wordt geboekt. De bus komt in de plaats van buslijn 35, die ophoudt te bestaan.

Lijn 35 gaat op in lijn 31 en maakt straks geen ronde meer door het dorp. Daarom is gekozen voor een vervangende buurtbus. De buurtbus rijdt langs alle haltes van bus 35 en via de Rijpstraat en de Adriaan van Kloosterstraat. Het eindstation is Hoek van Holland Haven, daar sluit hij aan op lijn 31 naar 's-Gravenzande en Den Haag. Betalen in de buurtbus werkt hetzelfde als in reguliere bussen. Het project is een proef van de gemeente Rotterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Regionale Vervoerregisseur en zal na een jaar worden geëvalueerd.

De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 25 augustus. Dan neemt vervoerder EBS de diensten over van Connexxion.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS