Archief
Facebookpagina Hoeks Future Lab

Facebookpagina Hoeks Future Lab

Hoekse Druppies winnen eerste Klimaatkrachtig doorgeeftrofee

De Hoekse Druppies en Woningbouwvereniging Hoek van Holland hebben donderdagmiddag de eerste 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' van Klimaatkrachtig Delfland gewonnen voor hun 'ideale watertuin'.

De prijs is uitgereikt tijdens de conferentie 'Samen vangen we de extremen op!' in het stadion van ADO Den Haag. De conferentie diende als kick-off voor het project 'Klimaatkrachtig Delfland'. Dat is een netwerk, opgezet door het Hoogheemraadschap van Delfland, waarin zo'n 40 partijen samenwerken om de regio Delfland bestand te maken tegen het veranderende klimaat.

De 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' wordt uitgereikt aan initiatieven die Delfland klimaatbestendig maken. De Hoekse Druppies ontwierpen een ideale watertuin, waarbij onder de tuin een ton is gebouwd waarin regenwater wordt opgevangen. Bij periodes van droogte kan het water gebruikt worden om bijvoorbeeld te tuin te besproeien. De tuin is inmiddels aangelegd bij een woning van Woningbouwvereniging Hoek van Holland aan de Tasmanweg.

De Druppies ontwierpen de tuin voor hun deelname aan de First Lego League en bereikten met hun plan de Europese finale in Talinn, Estland en hebben nu dus ook de 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' gewonnen. Het is de bedoeling dat het team de komende tijd de trofee weer doorgeeft aan een ander initiatief dat goed omgaat met klimaatverandering.