Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse Druppies winnen eerste Klimaatkrachtig doorgeeftrofee

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: vrijdag 30 november 2018 10:30

Foto: Facebookpagina Hoeks Future Lab


De Hoekse Druppies en Woningbouwvereniging Hoek van Holland hebben donderdagmiddag de eerste 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' van Klimaatkrachtig Delfland gewonnen voor hun 'ideale watertuin'.

De prijs is uitgereikt tijdens de conferentie 'Samen vangen we de extremen op!' in het stadion van ADO Den Haag. De conferentie diende als kick-off voor het project 'Klimaatkrachtig Delfland'. Dat is een netwerk, opgezet door het Hoogheemraadschap van Delfland, waarin zo'n 40 partijen samenwerken om de regio Delfland bestand te maken tegen het veranderende klimaat.

De 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' wordt uitgereikt aan initiatieven die Delfland klimaatbestendig maken. De Hoekse Druppies ontwierpen een ideale watertuin, waarbij onder de tuin een ton is gebouwd waarin regenwater wordt opgevangen. Bij periodes van droogte kan het water gebruikt worden om bijvoorbeeld te tuin te besproeien. De tuin is inmiddels aangelegd bij een woning van Woningbouwvereniging Hoek van Holland aan de Tasmanweg.

De Druppies ontwierpen de tuin voor hun deelname aan de First Lego League en bereikten met hun plan de Europese finale in Talinn, Estland en hebben nu dus ook de 'Klimaatkrachtig doorgeeftrofee' gewonnen. Het is de bedoeling dat het team de komende tijd de trofee weer doorgeeft aan een ander initiatief dat goed omgaat met klimaatverandering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS