Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse fotograaf zet naaktlopers op de kiek

Door: Margriet van der Eijk

Gepubliceerd op: dinsdag 25 september 2012 22:53


Hoekenees Peter de Krom heeft er een studieproject van gemaakt om de naaktlopers in de Hoekse duinen te fotograferen. Hij bestudeerde deze zomer vele van wat hij 'stokstaartjes' noemt en deed dinsdag zijn verhaal in de krant NRC Next.

De naaktlopers zijn in de Hoekse duinen een al oud fenomeen. Met name de duinen hoogte van het naaktstrand tussen Hoek van Holland en 's-Gravenzande zouden een trekpleister zijn. Deze zomer schreef de politie daar al eens op één dag zeven boetes uit. Volgens De Krom moesten de naaktlopers (overwegend mannen) vanwege een geplaatst hek en het loslaten van de schaapskudde in de duinen uitwijken in zuidelijke richting. Dat maakte het gebouw De Zeetoren de ideale plek om zijn lens op hen te richten.

De Krom noemt zijn onderzoek biologisch en sociologisch. Hij wil met hulp van onderzoekers in deze wetenschappen de gemaakte beelden analyseren. Of de foto's ook tentoongesteld worden, is niet bekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS