Archief
Google Street View

Google Street View

Hoekse gebiedscommissie is 'dood water' zat

De Hoekse gebiedscommissie is de slechte kwaliteit van het water in het dorp en in de zee zat. Vorig jaar was het zeewater van slechte kwaliteit. Door lozing van rioolwater in zee werd de zogenoemde poepbacterie (E.coli) in hoge mate in het water aangetroffen, waardoor een negatief zwemadvies werd afgegeven. De problemen zijn nog niet voorbij, zo stelde Ton van Anraad tijdens de afgelopen gebiedscommissievergadering

Naast problemen met het zeewater is er ook in het dorp zelf overlast van 'dood water'. Zo is het water bij de volkstuinenvereniging 'De Noort Bonnen' volgens Van Anraad zwart en zomers "stinkt het naar stront", waardoor eigenaren er niet willen zitten. Ook de kanovijver, waar vroeger grote karpers zwommen, is dood. Over de oorzaak wordt nog gespeculeerd.

De gebiedscommissie wil het probleem gaan aankaarten bij wethouder Bert Wijbenga. De hoop is dat gemeente Rotterdam onderzoek gaat doen en de waterproblemen in het dorp oplost. Ook is het dossier gestuurd naar hoogheemraadschap Delfland.

Categorieen:
Politiek