Archief
Facebook 1

Facebook 1

Hoekse horecanacht ook dit jaar tot 2.00 uur

De Hoekse horecanacht, die deze donderdag en vrijdag wordt gehouden, heeft ook dit jaar op vrijdag een eindtijd van 2.00 uur. Er was onduidelijkheid over wanneer de bezoekers naar huis zouden moeten, maar die heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam onlangs weggenomen.

De VVD-fractie stelde in maart vragen, omdat horeca-ondernemers in Hoek van Holland te horen hadden gekregen dat de muziek op zowel donderdag als vrijdag al om 23.00 uur uit zou moeten. Dit zou te maken hebben met nieuwe 'Rotterdambrede' regels, waarin staat dat buitenevenementen om 23.00 uur moeten stoppen.

Volgens Aboutaleb klopt dat dit beleid er is. "In het verleden is hier bij de Hoekse horecanacht van afgeweken op basis van positief advies van de adviserende diensten. leder jaar wordt een vergunningaanvraag opnieuw beoordeeld, zo ook dit jaar." De burgemeester meldt dat er geen problemen zijn en dat daarom de eindtijd net als eerdere jaren op donderdag om 23.00 uur en op vrijdag om 2.00 uur is.

Tijdens de horecanacht wordt de Prins Hendrikstraat in het dorp wordt deels afgesloten. Alle cafés zijn open en de weg wordt gebruikt als groot terras.

Bekijk hieronder de reportage die we eerder maakten: