Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse Lijn bijna passé

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 22 maart 2017 08:25

Foto: machinist Gerard uit Maassluis zal zijn lijn missen


Over ruim een week is het gedaan met de originele Hoekse Lijn. Nadat de laatste trein over het traject is gereden, wordt het spoor omgebouwd tot metrolijn. In de hal van Rotterdam Centraal staat een tentoonstelling over de geschiedenis van de Hoekse Lijn, als eerbetoon.

De foto's en verhalen op Rotterdam Centraal zijn aangeleverd door onder andere reizigers en NS-personeel, meldt mediapartner Rijnmond.  "We nemen echt afscheid van die lijn. Zeker omdat we daar zo lang gereden hebben, gaat het gepaard met heel veel emoties, bijzondere verhalen en mooie beelden", zegt Martijn Verhaegh van de NS.

Internationaal
Veel aandacht is er voor de internationale treinen. De Hoekse Lijn was vroeger een van de belangrijkste spoorlijnen voor internationaal treinverkeer.

Reizigers die van en naar Engeland gingen met de boot konden door middel van de trein naar alle uithoeken van Europa. Zo kon je naar Zwitserland, Duitsland, maar ook naar Rusland en zelfs Peking kon - met eén overstap - vanuit Hoek van Holland worden bereikt.

Door het steeds goedkopere vliegverkeer en de opening van de Kanaaltunnel is het internationale treinverkeer naar en vanuit Hoek van Holland uiteindelijk helemaal gestopt. In 1993 reed de laatste 'Warszawa Express' naar Warschau. Nu rijden er nog alleen maar stoptreinen.

De tentoonstelling in Rotterdam Centraal is nog tot en met zondag te bezoeken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS