Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse Lijn pas eind 2018 klaar en tientallen miljoenen duurder

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 december 2017 15:57

Foto: Bas Booister


De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw een enorme vertraging op. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Vermoedelijk gaat de metro tussen Schiedam en Hoek van Holland pas in het laatste kwartaal van volgend jaar op de voormalige spoorverbinding rijden. Het uitstel gaat tientallen miljoenen kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Rijnmond en de NOS.

Voor het project was een kleine 400 miljoen euro beschikbaar. Wie voor de extra kosten gaat opdraaien, is nog onduidelijk. De Rotterdamse gemeenteraad wordt woensdagavond vertrouwelijk over het debacle geïnformeerd. Het nieuwe uitstel gaat vele tientallen miljoenen euro extra kosten.

Sinds april word er gewerkt aan de ombouw van de spoorlijn tot metroverbinding. Aanvankelijk werd gemeld dat de verbouwing in september 2017 klaar zou zijn, maar dat bleek al snel veel te optimistisch. Er waren onder meer problemen met de software voor de spoorwegbeveiliging. Ook werden er op onverwachte plaatsen kabels en leidingen aangetroffen en was er sprake van bodemvervuiling.

De opening werd daarom met vijf maanden uitgesteld tot februari volgend jaar. Maar ook dat tijdschema is is onhaalbaar, blijkt nu. Volgens verschillende bronnen wordt de lijn pas eind volgend jaar in gebruik genomen. Dat betekent dat ov-reizigers langer gebruik moeten blijven maken van bussen.

Fractievoorzitter Jan-Willem Verheij van de VVD in de Rotterdamse gemeenteraad heeft niet uit officiële bron van het uitstel vernomen. "Het is schrikbarend. Het is slecht nieuws voor al die reizigers die nu met de bus moeten en daardoor veel tijd verliezen. Maar het is ook funest voor de ondernemers op het strand van Hoek van Holland die het nog een zomer zonder trein- of metroverbinding moeten doen", aldus Verheij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS