Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse Lijn: software maandag klaar; onduidelijkheid over veiligheidsverklaring

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 1 november 2018 22:46

Foto: Archief WOS Media


Het hoeft op zich nog niet erg veel te betekenen, maar opnieuw wordt een beloofde mijlpaal in de aanleg van de Hoekse Lijn niet gehaald. Komende maandag komt wel de benodigde software beschikbaar, maar er is dan nog geen bijbehorende veiligheidsverklaring. Dat is donderdag door het college van B en W van Rotterdam meegedeeld aan de gemeenteraad.

Woensdag aanstaande is over deze kwestie een overleg tussen de gemeente Rotterdam, vervoerder RET en leverancier Bombardier. In dat gesprek moet duidelijk worden wat de duur van de vertraging zal worden.


Volgens de jongste aankondiging zou de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland niet voor 1 februari 2019 in gebruik genomen kunnen worden. Na woensdag kan mogelijk een datum worden genoemd, maar dat is afhankelijk van de oplevering van het veiligheidscertificaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS