Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers nog steeds ongeslagen

In de Eerste klasse van de landelijke rugbycompetitie heeft The Hookers voor de zeventiende keer op rij gewonnen. Zondagmiddag behielden de Hoekenezen hun ongeslagen status in de thuiswedstrijd tegen de Oisterwijk Oysters.

Het werd overigens geen makkie op het sportpark aan de Rondgang in Hoek van Holland. Het duurde tot bijna twintig minuten in de eerste helft voordat de eerste score kon worden aangetekend. En die had net zo goed voor de bezoekers kunnen zijn. Het werd evenwel 5-0 voor de Hoekenezen, die deze voorsprong daarna konden verdubbelen, waarmee de ruststand op 10-0 werd bepaald.

In de tweede helft kon The Hookers nog uitlopen tot 22-0, waarna de Noord-Brabanders hun eer hebben gered via een try en de aansluitende conversie. Eindstand werd derhalve 22-7.

Komende woensdagavond staat voor The Hookers een inhaalduel op het programma. Om 20.30 uur moet in Utrecht worden aangetreden tegen de studentenclub USRS.