Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse scholieren winnen regiofinale First Lego League

De Hoekse Druppies, elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, gaan op 3 februari naar de Benelux finale van de First Lego League in Leeuwarden. Het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast heeft maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept bij de regionale finale in De Lier.

Het ontwerp van de kinderen is op het eerste gezicht niets bijzonders: alle achtertuinen in de wijk zijn gewoon betegeld met een terras. Uniek is, dat al het regenwater wordt opgevangen in een grote ondergrondse container. Bij periodes van droogte kan dit water ook weer worden gebruikt.

Inmiddels lopen er ook gesprekken met de gemeente Westland, gemeente Rotterdam en woningbouwverenigingen om het idee in de praktijk te gaan brengen. 


De First Lego League is internationale wedstrijd gebaseerd op Lego voor jongeren. In de Benelux wordt de wedstrijd gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. Ook leerlingen van het Reviuslyceum in Maassluis gaan naar de Beneluxfinale.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS