Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hof van Keenenburg kan doorgaan door extra bijdrage

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 16 augustus 2019 10:39

Foto: Google Streetview 1


De ontwikkelaars van het project Hof van Keenenburg in Schipluiden kunnen een bijdrage van 150.000 euro verwachten van de gemeente Midden-Delfland. Op die manier kan de woningbouw, die op die locatie onder druk stond, toch doorgaan. Dit schrijft het college van B en W in een raadsinformatiebrief.

Het project moet het gebied rond de Keenenburgweg op een cultuurhistorische manier aantrekkelijker maken. Zo moeten er hofjeswoningen komen op de plek waar nu een kas staat. Bovenop de nabijgelegen supermarkt worden ook woningen voorzien, al is nu nog niet duidelijk hoe dat precies moet worden ingevuld. Ook het jeugdhuis aan de Keenenburgweg 9, een voormalige dienstwoning, zou kunnen worden verbouwd naar woningen. Hier zijn echter nog geen concrete plannen voor.


Door een stijging van de bouwkosten stond de haalbaarheid van het plan echter onder druk. "De initiatiefnemers namen eerder al maatregelen om de exploitatie te verbeteren. En hoewel het maken van winst geen doelstelling is bij dit plan, bleken deze maatregelen onvoldoende om het plan financieel haalbaar te zijn", aldus het college.

Daarom komt de gemeente nu met een bijdrage van 150.000 euro, afkomstig uit het Fonds Afkoop Sociale Woningbouw. Hierin zit geld van ontwikkelaars die de verplichting van 30 procent sociale woningbouw binnen kleine projecten hebben afgekocht. Hiermee wordt sociale woningbouw op andere plekken weer mogelijk gemaakt. "Plan Hof van Keenenburg biedt zes extra sociale huurwoningen bovenop de norm van 30 procent. Daarmee voldoet dit plan aan de voorwaarden voor een bijdrage van het fonds."

In de brief aan de raad wordt verder gemeld dat van de 27 hofjeswoningen er 13 in de categorie 'middeldure huur' komen, zodat er een divers huuraanbod ontstaat.

De gemeenteraad is in juni akkoord gegaan met de startnotitie Hof van Keenenburg, waarna het zes weken ter inzage heeft gelegen. Nu worden de plannen verder uitgewerkt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS