Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hofstede weer naar Ronde van Spanje

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2019 17:17

Foto: Screenshot video Jumbo-Visma


Lennard Hofstede gaat dit jaar, voor de tweede keer in zijn carrière, de Ronde van Spanje rijden. Dat zegt de wielrenner uit Poeldijk woensdag in een video op de website van zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma. "Ik ben heel blij dat ik een grote ronde mag rijden. Dat het team vertrouwen heeft."

In 2017 mocht Hofstede als eerstejaars profrenner bij Team Sunweb al debuteren in de Vuelta. Hij moest daar Wilco Kelderman helpen aan een goede klassering. Hofstede moest echter al in de twaalfde etappe ziek opgeven. Vorig jaar reed de Westlander met Sunweb de Ronde van Italië, waarin zijn kopman Tom Dumoulin als tweede eindigde. Hofstede werd 144ste.

Hofstede stapte deze winter over naar Team Jumbo-Visma, waar ook 's-Gravenzander Tom Leezer rijdt. In een video doet de Poeldijker zijn schema uit de doeken. Na dat Tour Down Under volgende week rijdt hij de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië. Ook de Ronde van Californië staat als belangrijke etappekoers op het programma. "Na een hoogtestage in juli ga ik naar de Ronde van Polen en de Vuelta. Ik eindig mijn seizoen in Japan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS