Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hogere vergoeding raadsleden Midden-Delfland

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 16:10


De raadsleden in Midden-Delfland krijgen een hogere vergoeding. In plaats van 617 euro krijgen ze voortaan 959 euro per maand. De verhoging geldt met terugwerkende kracht vanaf april 2018, toen de nieuwe gemeenteraad na de verkiezingen aantrad, voor alle raadsleden in gemeenten met minder dan 24.000 inwoners.

Dit heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken maandag in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt. Raadsleden vervullen een cruciale rol in de lokale democratie. Zij verdienen erkenning, een goede toerusting en een passende raadsvergoeding, schrijft de minister. De nieuwe vergoeding is beter in balans met toegenomen verantwoordelijkheden en takenpakket en er ontstaat een evenwichtiger verhouding met de raadsvergoeding in grotere gemeenten.

Het ministerie stelt eenmalig in 2018 een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar om de betrokken gemeenten in staat te stellen hun begroting aan de nieuwe vergoeding aan te passen. Vanaf 2019 moeten de meerkosten betaald worden uit verkorting van de uitkeringsduur van gewezen burgemeesters en wethouders.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS