Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Honselersdijk, de Hoek en Maassluis krijgen als eerste 'Geldmaat'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 26 juni 2019 16:23

Foto: David Hup


De geldautomaten in Honselersdijk, Hoek van Holland en het centrum van Maassluis gaan als eerste in onze regio over op Geldmaat. De huidige automaten worden voor 30 september vervangen door een geel exemplaar.

Omdat mensen steeds minder contant geld opnemen, lopen de kosten voor unieke automaten per bank steeds hoger op. Daarom hebben de drie grote banken, ABN Amro, ING en Rabobank, besloten om te gaan voor één systeem. Behalve een andere, gele, omkadering, wordt ook nieuwe software geïnstalleerd. Daarmee worden alle bankpassen en creditcards toegestaan en kunnen mensen zo vaak geld opnemen als ze willen, zolang het paslimiet het toestaat.

Een woordvoerster van Geldmaat kan nog geen specifiekere planning aangeven dan 'voor 30 september'. Ook is nog onduidelijk of het aantal automaten gelijk blijft.

In Hoek van Holland wordt vooralsnog alleen de ABN Amro-automaat vervangen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS