Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Honsels Harmonie klasse apart tijdens WFM-festival

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 8 oktober 2017 22:37

Foto: De Maaslandse combinatie in actie - foto via WFM


Honsels Harmonie heeft zaterdag een glorieus optreden verzorgd tijdens het jaarlijkse festival van de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen (WFM). Tijdens deze eerste dag van het festival, in Maasland, beloonde de jury het in de Topklasse uitkomende blaasorkest met een gemiddeld cijfer van 9,5.

De strijd in de Middenklasse was spannend: vier orkesten eindigden binnen 2-tienden van elkaar. De combinatie Maaslandse Harmonie/Euterpe won met 8.67, het Westlands Saxofoonorkest werd tweede met 8.63. In de Basisklasse kreeg het Heulse St. Gregorius van de jury een gemiddelde van 7.66 toegekend.

Andere verplichtingen
Het WFM-festival kende dit jaar bij hoge uitzondering slechts zes deelnemers, terwijl dat er normaal gesproken zeker tien zijn. "Een aantal orkesten had dit jaar helaas andere verplichtingen, die niet samengingen met het festival. Van deelnemers aan ons festival wordt echt wel iets verwacht, verenigingen willen goed voorbereid ten tonele verschijnen", verklaart Swen Zuiderwijk, voorzitter van de WFM.

Gedegen jeugdbeleid

Op zondag keerde het festival terug naar de gemeente Westland. In de aula van ISW Hoogeland in Naaldwijk streden zes jeugdorkesten om met name de eer. "Als er één ding te leren valt van twee dagen Westlandfestival voor blaasorkesten, is het wel dat we in deze regio veel goede orkesten hebben en een gedegen jeugdbeleid. Dat concluderen de juryleden van het Westlandfestival na afloop", vertelt Zuiderwijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS