Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoofdredacteur Richard Vroom

Geboren in Honselersdijk op 14 juni 1947, zoon van Groningse boerenzoon en Westlandse tuindersdochter. Oudste in gezin van zeven kinderen. Woon nu al vele jaren in Naaldwijk; getrouwd, twee kinderen, vier kleinkinderen.

In 1970 stond ik op een kruispunt in mijn leven: wilde van de studie Bedrijfseconomie overstappen op een studie Rechten. Maar ik volgde mijn roeping en solliciteerde bij het toenmalige dagblad Het Binnenhof in Den Haag, dat ook veel lezers in het Westland had. Begon 1 november 1970 als leerling-journalist. Na de fusie met de Haagsche Courant, stapte ik over naar de Delftse editie, waarna in 1972 overplaatsing volgde naar de Nieuwe Brielse Courant wegens redactionele onderbezetting aldaar.

Per 1 september 1973 trad ik in dienst bij het Algemeen Dagblad in Rotterdam. Eerst bij de nieuwsdienst, later op de financieel-economische redactie. Eind 1978 ging ik een avontuur aan in Alphen aan den Rijn, bij uitgeverij Samsom (later opgegaan in Wolters Kluwer). Samen met een collega het vakblad Assurantie Magazine opgezet en dit blad gedurende meer dan 30 jaar in allerlei journalistieke functies gediend.

Sinds het midden van de jaren negentig als vrijwilliger actief bij de WOS, met name bij WOS Sport, eerstverantwoordelijke voor verslaggeving over atletiek.
In maart 2010 benaderd door Aart den Haan. WOS zocht nieuwe hoofdredacteur: iemand met veel ervaring, maar die niet een bijbehorend salaris tegemoet zou kunnen zien. Ik kon gebruikmaken van een (naar toen bleek) goudgerande VUT-regeling en trad per 1 juli 2010 als fulltime vrijwilliger in dienst bij de WOS.

Met hart en ziel probeer ik jonge collega’s enthousiast te maken en te houden voor onafhankelijke journalistiek. En ik krijg van hen heel veel inspiratie retour.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS