Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoofdverdachte moord Kloosterpad bekent mishandelen slachtoffer

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 25 oktober 2019 12:39

Foto: District8 1


De hoofdverdachte van de moord op een bewoner van het Kloosterpad in Den Hoorn heeft het slachtoffer wel mishandeld en vastgebonden, maar niet doodgestoken. Dat zei de advocaat van de 42-jarige man uit Didam vrijdag tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Den Haag. Net als de Gelderlander ontkennen ook zijn twee medeverdachten nog steeds verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 59-jarige man uit Den Hoorn. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

De bewoner was begin 2018 waarschijnlijk het slachtoffer van een roofmoord. Hij werd in zijn woning in Den Hoorn gevonden, vastgebonden en met twee messen in zijn rug. De drie verdachten zitten nu al anderhalf jaar vast voor de dood van de man, en wezen al die tijd vooral naar elkaar. De 42-jarige hoofdverdachte heeft inmiddels een gedeeltelijke verklaring afgelegd.

Het verzoek van het Openbaar Ministerie om de verdachte in het Pieter Baan Centrum te onderzoeken werd door de rechtbank afgewezen. Volgens het OM heeft de man een ziekelijke stoornis en een gebrekkige ontwikkeling. De aanklaagster verweest naar een rapport uit 2014 en een strafblad vol geweldsdelicten. Omdat de verdachte zelf niet mee wil werken, vindt de Haagse rechtbank verder onderzoek niet nodig.

Cocktail aan drugs
Verder komt er ook geen nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak van Vogelaar. Het slachtoffer had een cocktail aan drugs in zijn lijf: GHB, cocaïne, heroïne, methadon, cannabis en pijnstillers. De advocaat van een de andere verdachten had daarom om extra onderzoek verzocht om te kijken wat nu de precieze doodsoorzaak van de man is. Maar de rechters wezen op drie rapporten van deskundigen die concluderen dat Vogelaar is gestorven aan bloedverlies door messteken en twee klaplongen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS