Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoogte windmolens Rozenburg staat nog niet vast

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 15:30

Foto: Signbiblio 1


Er wordt nog onderzocht hoe hoog de nog te plaatsen windmolens op de landtong in Rozenburg gaan worden. In een milieueffectrapportage (MER) wordt gekeken naar tiphoogtes van 150, 180 en 210 meter en daarbij worden belangrijke thema's als slagschaduw en geluid meegenomen.

Dat schrijft het college van B en W van Maassluis in antwoord op vragen van het CDA. De fractie maakte zich zorgen, omdat het berichten had gekregen dat de molens 210 meter hoog (inclusief wieken) zouden worden. De partij wilde weten of zulke hoge molens wel mogen en of de gemeente Rotterdam, waar Rozenburg onder valt, wel heeft gewerkt volgens hun eigen leidraad windenergie.

"Het nieuwe windpark past niet in het bestaande bestemmingsplan Europoort en Landtong", aldus het college. "Daarom gaat de gemeente Rotterdam een afwijkingsprocedure (omgevingsvergunning) doorlopen. Dat betekent dat de gemeenteraad hierover een besluit moet nemen. Afhankelijk van de voorkeursvariant zal de ontwikkelaar een voorstel doen voor de exacte ligging en maatvoering van het windpark."

Maassluis houdt de inspraakprocedure rond de molens nauw in de gaten. Eerder diende het al een zienswijze in "waarin wij onze zorgen hebben geuit en aandacht vragen voor de hoogte van de beoogde windturbines en de mogelijke effecten van de nieuwe locatie op het gebied van onder meer geluid en slagschaduw".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS