Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoogwater op komst, Maeslantkering mogelijk dicht

Kades aan de buitenhaven in Maassluis lopen woensdag waarschijnlijk onder vanwege het verwachte hoogwater. Er is een flinke najaarsstorm en springtij op komst. Eveneens is er de kans dat de Maeslantkering in de Waterweg bij Hoek van Holland de deuren sluit.

Normaal sluit de kering pas bij een waterstand van 3 meter boven NAP bij Rotterdam, maar om de kering te kunnen testen tijdens een storm, is de hoogte eenmalig verlaagd naar 2,60 meter. Volgens de laatste verwachtingen zou de kering daadwerkelijk sluiten.

Update 16.50 uur
In verband met de verwachte weersomstandigheden treed de hoogwaterregeling Maassluis in werking. Woensdag wordt rond 16.00 uur in Maassluis een hoogwaterstand van 2,40 meter boven NAP verwacht. Bij 1,90 meter boven NAP begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen en er komt water op het wegdek van de Govert van Wijnkade aan de buitenhaven te staan.

De gemeente sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. Ook wordt er een tekstkar geplaatst om te adviseren om niet op de loswal te parkeren. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Via het SMS­systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd en de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS