Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoogwater verwacht in Maassluis

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 7 januari 2019 11:32

Foto: foto archief


De gemeente Maassluis waarschuwt voor hoogwater op dinsdag. Om 05.30 uur wordt een waterpeil van 2.00 meter boven NAP verwacht, om 17.20 uur zelfs 2.20 meter. Bij 1.85 meter boven NAP loopt de loswal van de Burgemeester de Jonghkade onder water.

Met een slagboom is de kade afgesloten, om te voorkomen dat mensen hun auto op de loswal parkeren. Je kunt de loswal nog wel verlaten. Ook staat er een tekstkar om autobezitters te waarschuwen. Auto's die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept. Dat is voor risico van de autobezitter.

Maeslantkering niet dicht

De kans dat de Maeslantkering bij Hoek van Holland dicht gaat, is erg klein. De stormvloedkering sluit pas bij een waterpeil van 3 meter boven NAP. Wel kunnen door golven van voorbijvarende schepen delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard onder water komen te staan. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS