Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Hoogwatermaatregelen in Maassluis

Deze zondagmiddag wordt omstreeks 17.00 uur in Maassluis een waterstand van + 2.10 NAP verwacht. Dit betekent dat vanaf ongeveer 15.30 uur de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade begint onder te stromen. Naar verwachting komt er geen water op het wegdek van de Govert van Wijnkade (buitendijks gedeelte) te staan, aldus de gemeente Maassluis zondagochtend.

De loswal is inmiddels afgesloten met een slagboom om te voorkomen dat mensen hun voertuig op genoemde loswal gaan. Auto's kunnen nog wel van de loswal worden weggehaald. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Via het SMSsysteem informeert de gemeente de bewoners van 't Hoofd én de bedrijven aan de Burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Wie ook worden geïnformeerd wil worden bij hoogwater, kan een bericht sturen aan crisisbeheersing@maassluis.nl.

Door zogeheten hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Nieuwe Waterweg).



Hoe zit het met de Maeslantkering?


De Maeslantkering gaat dicht als bij Rotterdam een waterpeil van 3 meter boven NAP en bij Dordrecht een waterpeil van 2,9 meter boven NAP wordt voorspeld. Van een eventuele sluiting is nu geen sprake, aldus Rijkswaterstaat.

Categorieen:
Maassluis Algemeen