Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoogwaterregeling van kracht in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 7 december 2017 18:46

Foto: Archieffoto


In verband met de verwachte weersomstandigheden is sinds donderdagavond de hoogwaterregeling in Maassluis in werking getreden. Er wordt vrijdagochtend rond 06.50 uur een waterstand van 2.20 meter boven NAP verwacht. Het water komt in dat geval op de Burgemeester de Jonghkade over de loswal.

De gemeente sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. Ook wordt er een tekstkar geplaatst om te adviseren om niet op de loswal te parkeren. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Via het SMS­systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd en de bedrijven aan de burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen.


Maeslantkering
Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten en sluit mogelijk de maeslantkering. Het sluitcriterium voor de Maeslantkering is eind 2016 tijdelijk en éénmalig verlaagd van 3 meter naar 2,60 meter boven NAP. De verwachte waterstanden zijn op dit moment wisselend, maar bewegen zich rond het sluitcriterium.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS