Ellen Grimbergen

Hookers 'houden huis' in Haarlem

Rugbyclub The Hookers dendert door in de competitie van de Eerste klasse. Zondagmiddag wonnen de Hoekenezen in en tegen Haarlem met de bijna alles zeggende cijfers: 0-64. Net als Eemland is de Hoekse ploeg nog zonder puntverlies. Eemland leidt - dankzij een bonuspunt - na zes wedstrijden met 30 punten. The Hookers volgen met 29 punten.

Vooraf hadden de Hoekenezen gerekend op een paar snelle backs bij Haarlem. Echter, de thuisploeg kon deze aanvallers slechts enkele malen bereiken, en als ze de bal dan uiteindelijk een keer op die positie kregen was de Hoekse verdediging razendsnel ter plaatse om het gevaar te keren.

Aan de andere kant wisten The Hookers door middel van snelle passing en uitstekend positiespel keer op keer door de Haarlemse verdediging te breken. De rust werd bereikt met een stand van 0-38. Deze werd in de tweede helft uitgebouwd tot de eindstand van 0-64.